Jogurtowe placuszki z jagodami. Tak, znów jagody. No bo jak przechodzić obok nich obojętnie?
Szybkie, doskonałe śniadanie !
Składniki ( na ok. 15 placuszków ):
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 250 g jogurtu naturalnego
- szklanka mąki
- 150 g jagód
Sposób przygotowania:
Białka oddzielić od żółtek i ubić.
Żółtka zmiksować razem z cukrem i jogurtem, wlać do białek i ponownie zmiksować ( krótko, na średnich obrotach ).
Następnie dodać przesianą mąkę. Zmiksować.
Wsypać umyte jagody, wymieszać ( tym razem nie używając miksera ).
Smażyć na suchej ( nieprzywierającej ) lub tylko posmarowanej olejem patelni po 2 minuty z każdej strony.
Oprószyć cukrem pudrem, polać jogurtem albo posypać jagodami.
Smacznego :)


Ależ apetycznie wyglądają. Muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńcudne - zjadłabym nawet teraz :)))
OdpowiedzUsuńPrzepiękne! Najlepsze śniadanie o tej porze roku! :)
OdpowiedzUsuńPrzepis dodaję do akcji
Pozdrawiam ;)
Wyglądają obłędnie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Pyszne placuszki :-) pozdrawiam i zapraszam do siebie :-)
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym takiego placuszka z jagodami :) mniam
OdpowiedzUsuń